tiistai 17. joulukuuta 2013

JOOGASUKAT

Joskus on kiva, kun voi yhdistää useampia harrastuksia kerralla.Joogasukat toivat itselleni tälläisen mahdollisuuden.Luonnollisesti nämä toki käy myös muuhun käyttöön,mutta paljas kantapää ja päkiä antavat hyvän pidon tunneille.Näiden perään jo vähän kyseltiinkin eli tässä ne nyt vihdoin ovat odottamassa ensi vuoden tunteja:


Step-langan väritys oli sen verran mukava, että halusin pitää mallin yksinkertaisena. Yksinkertainen palmikko mahdollistaa, että huomio pysyy langassa vailla turhaa kikkailua.Langassa oli tosiaan aloeveraan,joten ne ovat myös mukavan pehmeät jalassa.Omassa mallissa on käytetty 56 silmukkaa, mikä oli tuolle langalle mielestäni minimi - tosin oma käsiala on melko napakkaa.Sukista tuli hyvin istuvat, mutta ei onneksi liian tiukat.


Sen verran tosin pitää muita muistuttaa, että tällä silmukkamäärällä päättelyistä täytyy muistaa tehdä mahdollisimman löysät.Itse päättelin ensimmäisen kantapään taustan liian tiukaksi,josta seurasi purkutuomio.Toisella kerralla päättelin jopa "ylilöysäksi", mikä toikin tarvittavan joustavuuden.

Nämä ovat aloittavalle mummoilijalle erittäin hyvä vaihtoehto,sillä se "pelottava kantapää" jää neulomatta.Riittää,että osaa neuloa nurjaa ja oikeaa.Sen verran kiva ja helppo työ, että taidan tehdä itselle vielä vaihtosukat.Todennäköisesti langaksi valikoituu neonvärinen Regia-lanka, joka odottaakin neulonta-arkussa vuoroaan...

2 kommenttia:

  1. Onpa näppärän näköiset sukat. Eivät olisi pöllömmät hikisien varpaiden omistajillekaan. Siinähän ne enemmät höyryt häviäisi. Muutaman kerran löi tyhjää ennenkuin tajusi, miten ne oli kudottu, kun on aina oppinut kutomaan kantapäät sukkiin. Kait sitä oppii kutomaan sukat ilman kantapäitä, kun on joskun oppinut niksin miten ne on saanut aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periaatteessahan nämä ovat normisukkia nopeammat neuloa.Kohdassa missä kantapää alkaisi päätetään silmukat kahdelta puikolta ja seuraavalla kierroksella niiden tilalle luodaan uudet esim virkkaamalla ketjusilmukoiita.Varmaan luonnistuisi :-)

      Poista