sunnuntai 24. marraskuuta 2013

JOULUISISSA TUNNELMISSA

Vähitellen lienee oikeastikin sallitua fiilistellä lähestyvää joulua,kun tuohon vuoden lempijuhlaani on aikaa enää tasan kuukausi.Ulkonakin alkaa näyttää talviselta,joten glögikupin kanssa pääsee jo tunnelmaan varsin mukavasti.Niinpä myös viikonlopun askartelut keskittyivät joulun ympärille...

Tämän päiväinen lumisade toi kaivattua valoisuutta marraskuun harmaaseen ankeuteen
Viikonloppuna väsäsin yhden uuden koristekuusen (tulevaan) joulumaahani sekä toisen äidilleni joulukoristeeksi.Nämä ovat niin hauskoja ja nopeita tehdä,että välillä tuntuu ettei malttaisi edes lopettaa.Eikä onneksi tarvitsekaan,sillä sain innostettua siskonikin joulumaa-ideasta,joten kaikkea voikin tästä lähtien tehdä tuplasti.Tällä kertaa otin myös väliaikakuvia näytettäväksi.

Merkkaan yleensä styroxiin pienellä talttapääruuvimeisselillä merkin, johon laitan pienen kuumaliima tipan.Kävyn suomu kannattaa painaa siihen heti kiinni ja pitää hetki,jotta suomu varmasti pysyy kiinni.Síinäpä koko projektin juju.Helppoa & nopeaa!

Erilaisilla koristeliimoilla saa jouluista tunnelmaa kuusiin




Yläpuolella näkyy valmis kuusi ilman spray-maalia, spray-maalin kanssa sekä omaan joulumaahan tehdyt puut.Äidilleni tehtyyn versioon kokeilin tehdä koristenauhat punaisesta ja hopeasta kimalleliimasta,mutta valitettavasti hopea ei näy kunnolla kuvassa.Toisaalta myös live-kuusi olisi kaivannut punaisen rinnalle hieman räväkämpää väriä kuten vihreää tai kultaista.


Tähän vaiheeseen pitää kertoa päivän "Yritys&Erehdys".Aiemmin taisinkin mainita koristekranssi-tilauksesta,jonka sain vähän aikaa sitten.Tilaajan toiveena oli,että kävyn suomut jäisivät luonnollisen väriseksi.Näppäränä likkana ajattelin,että styrox on syytä maalata,jotta se ei hohda valkoisena suomujen välistä.(tosi asiassa se ei sieltä juurikaan paistaisi).Täytyy kuitenkin muistaa ensi kerralla kun alkaa kikkailla,että styrox ei kestä spray-maalia.Vai mitä mieltä olette??!


Styrox käytännössä suli maalin alta ja siihen tuli melko rumannäköisiä monttuja.Olisin toki voinut käydä ostamassa uuden kiekon,mutta onni onnettomuudessa pieni epätasaisuus ei näy kiinnitettyjen suomujen alta,joten tällä mennään (tilaajan kanssa yhteisymmärryksessä).

Viikonloppuna muistin kuvata myös viimeistelyä vaille valmiit joulukorttini.Materiaalit on pääasiallisesti Tiimarista sekä vanhoista kirjoista.Eivät ehkä ole kovinkaan innovatiivisia,mutta onpahan elämäni ensimmäiset oma tekemät joulukortit!

Nämä kolme olivat lopulta omia suosikkejani.



Loppuun pitää vielä laittaa pari kuvaa wc- ja talouspaperirullista tehdyistä kukista.Nämä askartelun ikimateriaalit tuntuvat taas olevan pinnalla eri blogeissa & facebookin askarteluryhmissä,joten päätin itsekin kokeilla niiden työstämistä.Tällä kertaa kokeilin helppoja kukkasi,jotka on tarkoitus maalta ja koristella jouluisilla väreillä.Värit & koristeet tosin ovat vielä harkinnassa,mutta jotain helmiä kenties ainakin.

Hieman nämä aiheuttivat päänvaivaa,vaikka periaatteessa ovatkin melko yksinkertaisia.Ensinnäkin tuo kiinnitys...Tällä kertaa käytin erikeepperiä.Osat kyllä liimautuivat toisiinsa,mutta en kokenut niitä tarpeeksi tukeviksi.Kaikki ajatukset vaihtoehtoisista kiinnitystavoista otetaan vastaan kiitollisina.Myös sopiva maali on pohdinnassa.Täytynee googlella etsiä sopivia vaihtoehtoja,vaikka epäilen,että tuohon pintaa tarttuu maali kuin maali.Haluaisin kuitenkin melko kirkkaan lopputuloksen,joten täytynee ryhtyä etsivän työhön.

Tässäkin työssä on melko yksinkertaiset työvaiheet.Riittää kun lististää rullat, leikkaa ne noin sentin paksuisiksi viipaleiksi & liimaa toisiinsa.Myöhemmässä vaiheessa kannattaa lisätä väriä ja koristeita oman maun mukaan.Omat valmiit tuotoksen lisään tänne kunhan saan sen lopullisen ajatuksen lopputuloksesta
Nämä kukat ovat harjoitustyö hieman isompaa seinäkoristetta varten, joka on tällä hetkellä vaiheessa mietintä myssy!
Tässäpä siis tämän viikonlopun tuotokset,joten on aika toivottaa kaikille...


...HYVÄÄ FIILISTÄ TULEVALLE VIIKOLLE !






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti