tiistai 5. marraskuuta 2013

YKSINKERTAISTETTUA MAALAISROMANTIIKKAA

Taisin tuossa lokakuun aikana luvata kuvia valmiista makuuhuoneesta, joten parempi myöhään kuin ei milloinkaan.Makuuhuoneen lattia oli sen verran hyvässä kunnossa, että emme halunneet uusia sitä,vaikka täysin se ei olekaan omasta värimaailmasta.Kaiken kaikkiaan koko remontti starttasi puolivahingossa.Siitä oli toki ollut puhe,mutta yksi ilta päädyin uteliaisuuttani kurkistamaan hieman repsottavan tapetin alle.Yksi asia johti toiseen ja parin päivän päästä tapetit olikin jo irrotettu...

Pääasiallinen muutos oli seinissä,jotka todellakin kaipasivat pientä ehdostusta.Käsittääkseni tapetti oli alkuperäistä 80-luvun taattua laatua.Paksua & tiukaan liimattua tapettia,jota aika oli vielä onnistunut kellerryttämään.Lisäksi sisustuskankaat olin varmaan valinnut jossakin mielenhäiriössä,sillä nekään eivät itseäni enää miellyttäneet.Päinvastoin...

Periaatteessa pidän tapetoiduista seinistä paljon,mutta päädyimme maalaamiseen oikeastaan kahdesta eri syystä.Ensinnäkin huoneesta on käynti ulos,joten toiveena oli helposti puhdistettava pintamateriaali.Toisaalta maalit ja niiden värit sekä rakenteet ovat kehittyneet niin paljon,että halusimme kokeilla mitä pystymme loihtimaan niillä.

Irrottaminen oli todella työläs,mutta se on hassulla tavalla myös terapeuttinen vaihe remontissa.Vanha alkaa kadota uuden tieltä.Tapetin pintakerros irtosi todella helposti, mutta pohjan kanssa joutui hieman taistelemaan (näkyy ruskeana kuvassa).
Tästä kuvasta erottuu erinomaisesti vanhat ja ristiriitaiset stailaus- ja sisustusratkaisut sekä vanhat ovet ja ikkunat,jotka hallitsivat liikaa tilaa.Onneksi silmä kehittyy,sillä näille ei voi enää kuin nauraa...

Tapetin alta löytyi paljon paklattavaa,mutta jokaista pientä jälkeä emme halunneet peittää vaan pintaan sai jäädä pieni rosoisuus.Oikeataan se ei edes erotu tehosteseinän alta.

Alunperin tehoste seinästä piti tulla ruskea,mutta onni onnettomuudessa Tikkurilan tunto karhea oli peittävämpi kuin ajattelimme.Todennäköisesti seinä olisi ollut liian tumma tilan kokoon nähden.Nyt tumma väri antaa seinälle ainoastaan mukavan sävyn.
Vihdoinkin valmista!Ihanan valoisaa ja simppeliä. Kattovalaisin oli alunperin puunvärinen,mutta spray-maalin avulla se saatiin sisustukseen sopivaksi

TV-taso on niin ikään tuunattu vanhvasta koivun värisestä tasosta,jonka ostin joskus markka-aikaa kirpparilta todella edullisesti.Hyllyllä olevat korit ovat uusiokäytössä vanhasta wc:n rottinkihyllyköstä.
Seinien väri on päivänvalossa puhdas valkoinen,mutta hämärässä valaistuksessa siitä näkyy häivähdys roosaa,joka sopii hyvin muuhun sisustukseen.Valitettavasti en saanut siitä kunnollista kuvaa,joten nyt on luotettava sanaan.Maalit ovat Tikkurilan - mutta sävyjä en keväällä muistanut laittaa ylös.

Kaiken kaikkiaan remontti oli edullinen,koska kaikki työ tehtiin itse.Uusina sisustustuotteina ostimme ainoastaan pöytä- ja kattovalaisimet (Prisma) sekä päiväpeiton (alennuksella Ellokselta).Kaikki muu on joko vanhaa tai itse tehtyä.Sen verran tykästyneitä olemme tällä hetkellä makuuhuoneeseen,että toivoisin tulevaan kotiin jotakin vastaavaa.Remontointi on aika yhtä raskasta,mutta on se kyllä sen arvoistakin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti