perjantai 3. tammikuuta 2014

KEITTIÖN VÄLITILAN MAALAUS osa 2

On aika julkaista vuoden ensimmäinen blogiteksti.Uusi vuosi - uudet kujeet.Vai onko?Meillä tehtiin pikkuremppaan 31.12 ja se jatkui myös 1.1.Toisin sanoen vuodenvaihde meni täsmälleen samoissa fiiliksissä kuin koko viime vuosi.Eikä kai loppua ole edes näkyvissä...Mutta asiaan:

Keittiön välitila on nyt valmis.Tai oikeastaan se on ollut valmis jo pari päivää,mutta en ole ehtinyt sitä tänne aiemmin mainostamaan (arki...). Työ oli osaltaan haastavaa,mutta itse ainakin ollaan sitä mieltä,että työ kannatti.Kamalan suurta muutostahan meillä ei tapahtunut, koska kaakelit olivat jo valmiiksi valkoiset,mutta välitila kuitenkin raikastui huomattavasti.

Työ alkoi välitilan HUOLELLISELLA pesulla, koska kaikkialla muistutettiin sen tärkeydestä.Ilmeisesti maali saattaa kupruta, mikäli kaakeleihin jää rasvaa tai likaa.Tämän vaiheen tekijäksi valikoitui Herra Kisälli, joka saa näin julkisesti kiitosta hyvästä työstä.Ei kuprunnut maali (ainakaan tästä syystä....) Pesuaineeksi meille suositeltiin K-raudassa Tikkurilan Maalipesua, jota myös käytimme.Pesun jälkeen annoimme seinän kuivua noin vuorokauden, jonka jälkeen vuorossa oli maalaus.

Kaakelimaalina meillä oli Ronseal-merkkinen maali,jota useat muutkin ovat tuntuneet käyttävän.Tästä työvaiheesta minulla on oikeastaan kolme muistutusta projektia-harkitseville.

1.Maali valuu todella herkästi, joten sen kanssa kannattaa olla melko huolellinen ja pitkäpinnainen
2.Oikeat työvälineet kannattaa valita huolella.Itselleni työstä teki haastavaa, että meille suositeltiin liikeessä työvälineeksi pensseliä & olen tottunut maalaamaan pääasiallisesti telalla.Jälkikäteen ajateltuna, olisi varmaan kannattanut hankkia molemmat?!?
3.Todennäköisesti välitila pitää maalata (ainakin) kaksi kertaa.Välissä on hyvä antaa maalin kuivua vähintää vuorokauden.
4.Tämä on ehdoton "Yritys & erehdys"-osaston muistutus: tarkista aina,että pensseli on puhdas / kuiva tärpätin jäljiltä, sillä tärpättinen-pensseli saa varmasti maalin kupruamaan...Se tunne, kun kuvittelet saavasi kaiken pian valmiiksi ja hetken päästä maali alkaa kuoriutua vieressä.En edes viitsi aloittaa tästä aiheesta,mutta jokainen arvannee mitä meillä tapahtui

Vanha välitila, joka oli hieman jo aikansa elänyt

Välivaihekuva ensimmäiseltä maalauskierrokselta
Maalauksen jäljiltä välitila raikastui, ja pääsin eroon silmille hyppivistä saumoista

Sen tarkemmin en enää työvaiheita tässä selitä, mutta tarvittava lisäinfo löytyy esimerkiksi täältä. Lopputuloksesta voisin sanoa sen verran,että eihän maalatut kaakelit koskaan ole uudenveroiset. Toisaalta työ kannattaa, mikäli välitila kaipaa ainoastaan pientä pintaremonttia.Kannattaa myös varautua siihen,että lopputulos ei ole täysin tasainen.Esimerkiksi meillä näkyy pientä epätasaisuutta mikäli työntää nokkansa kaakeliin kiinni,mutta se on sen verran vähäistä ettei itseäni ei ainakaan haittaa,vaikka yleensäkin olenkin todella tarkka!


2 kommenttia:

  1. Ison ja kärsivällisyyttä vaativan työn olette tehneet. Suurin muutos näin kuvien perusteella on tummien saumojen häviäminen - ja totta tosiaan se on kaikesta päätellen kannattanut. Livenä varmasti ero on vielä selvempi Aiheestakin olette lopputulokseen tyytyväisiä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoisin,että kaiken kaikkiaan työ ei ole iso,mutta suhteessa hdas & kärsivällisyyttä vaativa kylläkin :-)

      Poista