sunnuntai 19. tammikuuta 2014

KUPLALAPASET vol.1&2

Kuplalapaset tuntuu olevan tänä talvena pinnalla bloggareiden keskuudessa,joten niinpä minunkin oli tehtävä oma versioni niistä.Itse asiassa lapasethan valmistui jo ennen joulua, mutta enpä saanut tänne niitä laitettua aiemmin. No, pääasia oli,että sai taas hyvän syym tyhjentää tuota (liian) suurta lankavarastoa.Nämä lapaset olivat todella nopeat ja hauskat tehdä,joten suosittelen mallia lämpimästi kaikille.Sen verran kivalta tuo lopputuloskin näytti,että tekniikkaa pitäisi soveltaa myös sukkiin ja pipohin.Aikani googletin ohjetta,ja kaikki tiet veivät  "Neulovan Nartun"-blogisivuille,joten myös oma ohjeeni on lainattu sieltä.

Itse käytin vanhoja neulonta-arkusta löytyineitä yksivärisiä Novitan 7 veljestä-lankoja.Monissa muissa blogeissa tosin on käytetty myös kirjavia neulelankoja,jotka sopivat mielestäni yksivärisiä paremmin tähän malliin,joten niiden käyttöä kannattaa ainakin harkita.Työssä puikot olivat 4 ja silmukka määrä ohjeen mukainen 36.Jälkikäteen mietin,että olisi pitänyt kokeilla itselleni mallia 40 silmukalla.Herra Kisälli kuitenkin tykästyi sen verran lapasiin,että tein myös hänelle oman version näistä nimenomaan 40 silmukalla.Se sitten osoitti,että ne suuremmat olisivat lopulta olleet liian suuret itselleni.




Täytyy kyllä sanoa,että vaikka ohje itsessään oli todella kiva,niin vielä enemmän innoistui löytämästäni vinkistä, jonka haluan jakaa teille. Eli päivän vinkki: 1 - 4 puikkojen välille ei tule rakoa kun kierroksen vaihtuessa siirrät 1 puikon 1. silmukan viimeiselle puikolle ja vastaavasti vedät 4. puikon viimeisen silmukan sen yli vasemmalle puikolle!Ainakin itselläni tuohon tahtoi aina ennen tulla pieni kolo,mutta noinkin yksinkertainen juttu estää sen! Ja silti olen tuohon ongelmaan pohtinut  ratkaisua jo vuosia neuloessani kymmeniä sukkia ja lapasia.Aina voi näköjään (onneksi) oppia uutta.Samalla blogit jälleen kerran osoittivat myös hyödyllisyytensä.Kiitokset siitä!

Loppuun vielä kuva herran Kisällin Tiikeri-sukista, jotka valmistuivat hiljattain.Lankana oli siis Regian Zoofari-lanka,josta aiemmin syksyllä neuloin itselleni sukat.Muuten malli on sama, mutta Herra Kisällin sukissa silmukkamäärä oli 64.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti