perjantai 10. tammikuuta 2014

KIRJONEULESUKAT

Syksyllä aloin neuloa kennosukkia, ja pääsinkin sukan numero 1 kanssa kantapäähän, jonka jälkeen into loppui.Työ lojui lopulta kuukausia odottamassa uutta inspiraatiota - jota ei sitten ikinä tullut.Mutta norjalaistyylisiin kirjoneulesukkiinpa tuli, ja niinpä ei auttanut kuin pistää purkaen.

Poron ja ruusukeen kirjoneuleen mallit on Novitan jostakin lehdestä, jonka irtosivut löytyivät käsityökansiostani.Muuten suunnittelu tapahtui neuloessa fiiliksen ohjatessa reittiä.Tällä kertaa voin todeta jonkinlaista kehitystä tapahtuneen,sillä aika usein näissä kirjoneuletöissä minulla tahtoo työ vetää hieman kurttuun, mutta tällä kertaa vältyin siltä.On vaan uskallettava neuloa tarpeeksi löysää,

Aloitin sukan 56 silmukalla, jolla on neulottu palmikko.Heti ensimmäisellä mustalla kierroksella päättelin 2 silmukkaa, ja kuvio on neulotty 3 x 18 silmukalla.Nilkassa olevan raidan kohdalla päättelin vielä 2 silmukkaa, jotta kavennuksiin tulee tasaverran silmukoita.Lopulta jalkaterään on päätelty silmukoita niin,että ala osa on neulottu 48 silmukalla.

Lanka Novitan 7 veljestä / värit: musta ja valkoinen
Kantapää on tehty vahvistetulla neuleen & kärkikavennukset peruskavennuksin
Nämä ovat tähän mennessä malliltaan ja neulomisen kannalta suosikkisukkani,joten saattaapi olla,että kevään mittaan valmistuu vielä uusia pareja (sellaisia tarvitseville).Onneksi olen itse niin viluinen,että näille villavaatteille on käyttöä vaikka kunnon talvesta ei vieläkään ole tietoa.

HYVÄÄ VIIKONLOPPUA KAIKILLE!

4 kommenttia:

  1. Todella hienot sukat! Fanitan. -N.

    VastaaPoista
  2. Tulipa jälleen kerran todistettua, ettei villasukkienkaan tarvitse olla ikävän harmaita. Totta kerrot, langan oikea löysyys/tiukkuus takaa tasaisen lopputuloksen. Sen oppiminen vie kieltämättä oman aikansa, mutta kannattaa viimejuoksussa niinkuin oheisista kuvista voi nähdä . Nuo sukat kelpaisivat kyllä mullekin. Et ole ajatellut kutoa niitä myyntiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kommentista :-) Tosiaan se ottaa aikansa,mutta suosittelen kaikille muillekin treeniä,sillä kirjoneulesukkia on todella kiva neuloa.Periaatteessa voisi varmaan tehdäkin myös myyntiin (koska omat laatikot pursuaa erilaisia villasukkia),Olen kuitenkin viime kädessä aika kriittinen omien töiden suhteen etten tiedä kehtaisinko noita kaupata ;-)

      Poista